Élelmiszerüzem tervezés

Üzemtervezés

A megfelelő és hatékony üzemeltetés alapja a gondos tervezés.
Ötletének megformálásában segítünk. Átgondoljuk, lerajzoljuk, kiszámítjuk, elmagyarázzuk. Lépésről-lépésre építjük fel üzemét a tervektől kezdve egészen a beüzemelésig.

Tervkészítés lépései

1

Első megbeszélés

Önnek az első, ingyenes konzultációnkra elegendő annyi információval rendelkezni, hogy mit szeretnének gyártani és mekkora mennyiségben. Gyakorlati tanácsunk, hogy érdemes alapos piaci elemzést végezni. Ha tudunk, természetesen segítünk ebben is. Önök helyett nem dönthetünk, de információkkal segítjük választásukat. Elmagyarázzuk a munkafolyamatokat, ha szükséges javaslatokat adunk.

3

Koncepciós és engedélyes terv elkészítése

A tanulmányterv vagyis koncepciós terv során elkészítjük a technológiai tervet a szükséges gépekkel. Elkészítjük az üzem alapterületi vázlatát, amelyet jóváhagyatunk. Meghatározzuk a különböző infrastruktúrális (áram, gáz, víz) szükségletet és a létszám igényt. Végül készítünk egy tanulmányt, amely összefoglalja a fentieket. A munka egy becsült költség kalkuláció elkészítésével ér véget, amelyből objektíven eldönthető a folytatás iránya. A koncepcionális terv folytatásaként készül el az engedélyes terv, amely további finomításokat, módosításokat tartalmaz. Ez a rész leginkább építész tervezés szompontjából részletesebb.Fontos tudni, hogy bizonyos támogatás típusokhoz szükséges az építési engedély!

2

Felkészülés a tervezésre

Az ingyenes első konzultáció után már pontosabban lehet tudni a célokat. Ezért árajánlatod adunk a tervezés egészére vagy annak részeire. Ennek elfogadása után szerződést kötünk, amely minden feltételt, határidő, feladat és összeg tartalmaz. A szerződéskötés után hozzákezdünk a tervezéshez.Ha nem rendelkeznek üzemtervezésben jártas építésztervezővel, abban is segítünk.

4

Konzultációk és engedélyezés

A tervezés és engedélyezés teljes ideje alatt folyamatos helyszíni konzultációt biztosítunk megrendelöinknek. Ha igénylik és erre lehetőség van referencia helyet mutatunk be. Minden általunk készített élelmiszerhigiéniai terv engedélyezésére garanciát adunk. Miután ismerjük az előírásokat, tudjuk miben lehet és miben nem kompromisszumot kötni. Szükséges természetesen, hogy a javaslatainkat figyelembe vegyék . A tervezés utolsó részében készül a kiviteli terv a legrészletesebb tervtípus, konkrét adatokkal, részletekkel. Az építészeti beruházások elengedhetetlen kelléke. Amennyiben igénylik akár a telepítés vagy gépbeszerzésben is segítünk, természetesen az önök érdekeinek figyelembevételével.

Kiegészítö szolgáltatások

Környezetvédelmi tervfejezet készités

Igény szerint az élelmiszer feldolgozó üzem tervezéshez kapcsolódó környezetvédelmi tervfejezet (levegő, zaj, víz, hulladék) készítésében is közreműködünk.

Technológiai leírások

Megállapodás alapján kész üzem technológiai folyamat leírását elkészítjük. Átlátható, egyszerű folyamatokkal biztosítható a gazdaságos működés.